Sider

mandag 13. desember 2010

Lucia dagen.

Lussekatter
Oppskrift på lussekatter.
  • 150 g TINE Ekte Meierismør
  • 5 dl TineMelk Hel
  • 50 g gjær
  • 1 g safran el 1/2 ts gurkemeie
  • 150 g sukker
  • ½ ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • 13 dl hvetemel
  • Pensling og pynt:

    1 sammenvispet egg
  • 1 dl rosiner

Slik gjør du

  1. I stekeovnen ved 250 grader i 5-8 minutter
  2. Smelt smøret. Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken.
  3. Rør i sukker, salt, kardemomme, safran eller gurkemeie, og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse.
  4. Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Form ulike lussekatter, alt etter fantasi. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate og la dem heve under plast på lunt sted ca. 15 minutter.
  5. Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene. La dem avkjøles litt på rist. De smaker aller best litt lunkne.
Oppskriften er fra TINE<3

Ble lussekatter til kvelds i  huset på berget i dag. De ble kjempegode og med riktig krydder til og med. Har vel kjøpt 1 gram safran for et år siden og det kostet flesk! Men, er verd prisen da det er en gang i året jeg baker disse lussekattene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar